TUNING FUNDAYS FRIENDS

 

 

Begin 2010 kwam er een nieuwe periode “tuning & showcars “ aan, hierdoor was het dan ook normaal dat we het evenement een nieuwe naam gingen geven. Omdat het evenement een rand activiteit was van de Fundays vonden we het niet beter om het de naam te geven van Tuning Fundays als een feitelijke verreniging.

Niet enkel omdat dit logischer wijs was, maar het zou ook het familie evenement telkens in de kijker zetten als we onze flyers verdeelden op de meetings.

Hierdoor werd een nieuw tijdperk gestart.

 

 

De start voor het nieuwe seizoen gebeurde op de meeting te Anderlecht “HOW”. In de omgeving van Aarschot werd bekend dat er terug een groepje was die wel elke weekend ergens naar een meeting reden. Hierdoor kwamen er spontaan geïnteresseerde die vroegen of ze mee konden gaan naar de meetings. Zo ontstond er een groepje van vijf die naamloos naar de meeting gingen. Onze groep werd vlug bekend en er waren er kwamen verschillende vragen om met ons mee te gaan. Op een ogenblik was de groep onderweg naar Zedelgem met 20 wagens. Op dat moment kwam er de vraag van verschillende waarom de groep geen naam geven. De vraag was natuurlijk hoe gaan we dit aanpakken. De groep mocht zijn concept van vriendschap niet verliezen. Hierbij werd dan gekozen voor “Tuning Fundays Friends”. Deze naam is dan ook op onze eerste nachtmeeting van 17 september 2011 in het leven geroepen met de nodige sticker. Natuurlijk was het ook het einde van het seizoen met nog een meeting te doen aan de kust Oostende “The Cruisaders meeting”. Om het meeting seizoen af te sluiten waren alle Tuning Fundays Friends van de partij, zo konden we ook afsluiten met 24 wagens op de meeting.

 

 

 

Na het seizoen 2011 was het wel geweten dat de groep bestond en er kwamen nieuwe vrienden bij.

Het is ook zo dat we een groep vrienden zijn en er dus ook geen verplichtingen zijn komt het seizoen stilletjes op dreef.

Toch bestond er al gauw een groepje dat elke week wel ergens van de partij was. Er ontstonden nieuwe vriendschappen die af en toe ook wel eens mee reden. Zelfs andere groepen sloten zich aan om af en toe met ons mee te rijden. Dit is natuurlijk het voordeel van onze groep. Onze groep werd al vlug opgemerkt door onze grappen die we uit haalden en het plezier die we telkens weer hadden. Natuurlijk is dit ook de leuze van onze groep. Het seizoen 2012 is dan ook voorbij gevlogen voordat we het wisten. 2012 kwam uit de bus als een jaar vol vreugde & vriendschap.

 

 

 

 

Tijdens het bezoeken van meetings en evenementen werd het vlug duidelijk dat er ook andere gepassioneerde uit de omgeving Aarschot daar aanwezig waren. Hierbij werd dan ook al vlug een gesprek aan geknoopt en op het einde van het gesprek kwam de vraag van; en waar ga je het volgende weekend heen. Dit was een begin van nieuwe vriendschappen. Natuurlijk had ik het geluk dat de dochter en zoon er ook 100% voor wenste te gaan. Want als oudere generatie u mengen tussen de jongere generatie is niet vanzelf sprekend. Een deel van het Tuning Fundays succes heb ik dan ook te danken aan de dochter & zoon. De eerste die zich bij ons aansloot om ons evenement te promoten in 2010 was Kenneth. Samen hebben we verschillende kilometers afgelegd om de meetings te bezoeken. Het einde van het meeting seizoen 2010 was een feit. Om het seizoen af te sluiten besloten we dan om een bezoek te brengen aan 100% tuning te Rotterdam. Door onze bezoeken aan Audiomix hadden we nog een gepassioneerde car/audio fanaat gevonden en zo vertrokken we dan met z’n vier richting Rotterdam. Zo eindigde dan voor ons het eerste nieuwe meeting seizoen.

 

Hierbij enkele belangrijke punten die zeker van toepassing zijn binnen onze groep

 

Tuning Fundays Friends.

 

Respect hebben voor ieder zijn creatie,

Vriendelijkheid tegen eender welke persoon,

Eerlijkheid,

Respecteren van de Belgische wegcode,

Plezier kunnen maken,

 

 

 

In 2013 zullen er ook stickers komen voor sympathisanten “Tuning Fundays” deze worden verwacht eind april.

De sticker is ontstaan vanwege vele aanvragen in de winter. Indien je zo een sticker wenst kan je deze aanvragen via serge.smets@tuningfundays.be